zaterdag, 22. maart 2008 - 22:14

Dronken doorrijder aangehouden

Nijmegen

De politie kreeg vrijdagavond een melding dat op de Van Cranenborchstraat een aanrijding had plaats gevonden. Een automobilist was tegen een geparkeerde auto aan gereden en was er vervolgens vandoor gegaan. Een getuige had het kenteken van de doorrijder genoteerd.

Meerdere politie-eenheden keken naar de betrokken auto uit. Deze werd even later rijdend aangetroffen op de Groesbeekseweg. Op de Groenestraat kon de auto tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder en de bijrijder werden aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau.

Daar blies de bestuurder, een 19-jarige Nijmegenaar, tijdens de ademanalyse 285 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is ligt voor hem de grens op 95 ug/l. De man bleek sinds de zomer van 2007 in het bezit van een rijbewijs. Sinds die tijd had hij, onder invloed van alcohol, al eens een aanrijding veroorzaakt.

Het rijbewijs van de Nijmegenaar is ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

De bijrijder bleek geen strafbaar feit te hebben gepleegd.
Provincie:
Tag(s):