maandag, 22. september 2008 - 10:38

Dronken fietser botst op politieauto

Borne

Een 16-jarige fietser uit Borne botste op 20 september op een politieauto. Hij bleek gedronken te hebben en raakte door de botsing gewond.

Surveillerende agenten zagen de Bornenaar rond 01.40 uur fietsen over de Bornsestraat. Hij voerde geen verlichting en reed slingerend over het fietspad. De agenten gaven de Bornenaar een stopteken, maar dat negeerde hij. Hierop zijn de agenten hem voorbij gereden en hebben verderop de politieauto op het fietspad gezet teneinde dat te blokkeren. De uitgestapte agenten gaven de Bornenaar wederom een stopteken. Ook deze keer werd dat genegeerd en de Bornenaar stuurde achter de politieauto langs, kennelijk in een poging ervan door te gaan. Hierbij zag hij echter de trekhaak van de politieauto over het hoofd.

Hij botste met zijn voorwiel tegen de trekhaak en kwam zwaar ten val, waarbij hij gewond raakte. De agenten verleenden eerste hulp en constateerden daarbij dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is door de agenten naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen behandeld, werd. Op het ziekenhuis werd een bloedproef genomen. Die zal uit moeten wijzen of en hoeveel alcohol de 16-jarige heeft gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Door de botsing werden zowel de fiets als de politieauto beschadigd.
Provincie:
Tag(s):