woensdag, 10. september 2008 - 14:49

Dronken kapitein van zeeschip gehaald

Vlissingen

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Vlissingen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 10 september op de Westerschelde de 46-jarige kapitein van een Portugees zeeschip aangehouden omdat hij dronken was. De man had een alcoholpromillage van 2,4 in zijn bloed. Dat is driemaal de hoeveelheid die wettelijk maximaal is toegestaan.

Op dinsdag 9 september, kort voor middernacht, kreeg de Waterpolitie van de hoofdverkeersleider te Vlissingen de melding dat de kapitein van een zeeschip dat onderweg was van Antwerpen naar Schotland, vermoedelijk dronken was.

Het schip was geladen met n-butylacrylaat, een licht ontvlambare vloeistof. De zeeloods die het schip ter hoogte van Vlissingen van een rivierloods had overgenomen had de hoofdverkeersleider ingelicht en bracht daarna het schip ten anker op de rede.

De Waterpolitie ging aan boord en nam de Portugese kapitein een blaastest af. De test gaf duidelijk aan dat de man inderdaad teveel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor de ademanalyse.

Daar bleek dat de kapitein een definitief alcoholpromillage van 2,4 in zijn bloed had. De man werd vastgezet in de penitentiaire inrichting te Middelburg. In overleg met het openbaar ministerie werd de Portugees na betaling van 1700 euro boete vanochtend in vrijheid gesteld.

De kapitein keerde niet meer terug aan boord van zijn schip. Zijn werkgever heeft direct aflossing voor hem geregeld.
Provincie:
Tag(s):