maandag, 15. september 2008 - 13:24

Dronken kapitein zeeschip vaart aan de verkeerde kant

Terneuzen

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Terneuzen heeft zondagmiddag 14 september op de Westerschelde de 50-jarige kapitein van een zeeschip uit Letland aangehouden omdat hij dronken op zijn schip voer. Dit heeft het KLPD maandag bekendgemaakt.

Boete en vaarverbod
De kapitein kreeg een boete van 1000 euro en een vaarverbod van zeven uren omdat hij een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed had. Het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen meldde de Waterpolitie dat hen opviel dat een schip uit Letland aan de verkeerde kant van de Wielingen voer en ook niet uitluisterde op het verplichte marifoonkanaal.

Een patrouillevaartuig van de Koninklijke Marechaussee was op dat moment niet ver verwijderd van het schip en ging daarom poolshoogte nemen. Aan boord van het lege 64-meter lange schip kreeg de Marechaussee de indruk de kapitein alcohol had genuttigd en waarschuwde de Waterpolitie.

De kapitein werd door de politie om 12.10 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat het definitieve alcoholpromillage 1,7 bedroeg en dat is ruim twee keer de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid.

In overleg met het openbaar ministerie kreeg de Russische kapitein een boete van 1000 euro en een vaarverbod van zeven uur.
Provincie:
Tag(s):