woensdag, 12. november 2008 - 15:40

Dronken machinist aangehouden

’t Harde

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdagavond 11 november 2008 een machinist aangehouden in de intercity van Schiphol naar Groningen.

De machinist had 2 promille alcohol in zijn bloed.

De intercity kwam een paar honderd meter na station ’t Harde tot stilstand. Twee agenten van de Spoorwegpolitie die in de trein aanwezig waren, gingen polshoogte nemen bij de machinist. De machinist dacht dat hij iets of iemand had aangereden. Een van de agenten controleerde het spoor, maar constateerde geen bijzonderheden. De agenten vermoedden dat de machinist alcohol had gebruikt en vroegen collega’s met een blaastest naar de trein komen.

Uit de blaastest bleek dat de machinist te veel gedronken had. De 33-jarige machinist is aangehouden. Op het politiebureau in Zwolle gaf de ademanalyse aan dat de machinist 2‰ alcohol in zijn bloed had. Een promillage van 0,5 is toegestaan.

De Spoorwegpolitie heeft de machinist een werkverbod van 24 uur opgelegd en proces verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal de uiteindelijke strafmaat bepalen.

De trein kon na een vertraging van ruim anderhalf uur verder met een vervangende machinist.
Provincie:
Tag(s):