dinsdag, 18. november 2008 - 21:09

Dronken man verdacht van vernieling

Lelystad

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 02.00 uur op het Robbenzand een 24-jarige man uit Lelystad aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het plegen van een vernieling.

De politie kwam de man op het spoor toen hij met gedoofde lichten door de Zuiderzeewijk reed. De bestuurder negeerde in eerste instantie het stopteken van de politieauto.

Uiteindelijk stopte hij zijn voertuig op een parkeerplaats aan het Robbenzand. Toen de man werd aangesproken bleek hij alcohol te hebben gedronken en was hij gewond aan zijn hand.

Rond dezelfde tijd kregen de politieagenten de melding binnen dat er een vernieling was gepleegd bij een eetcafé aan de Schans. Daarbij zou een soortgelijk voertuig als die van de verdachte zijn weggereden.

Hierop is de man ook aangehouden voor het plegen van een vernieling. Bij zijn fouillering had de man een boksbeugel in zijn bezit, deze werd in beslag genomen. Aan het politiebureau blies de verdachte ruim 1.3 promille. Dat is bijna drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid. De verdachte zit nog vast. De zaak is in onderzoek bij de recherche van politie Lelystad.
Provincie:
Tag(s):