donderdag, 25. september 2008 - 21:49

Dronken militair veroorzaakt ernstig ongeval

Bovensmilde

Bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto’s op de N371 in Bovensmilde zijn donderdagmorgen drie personen gewond geraakt. De veroorzaker had gedronken.

Omstreeks 11.00 uur reed een 20 jarige man uit Assen in zijn auto richting Smilde. Hij reed zo vreemd en gevaarlijk dat achter hem rijdende automobilisten bewust afstand namen. Dit gevaarlijke rijgedrag werd ook opgemerkt door een lid van de Koninklijke Marechaussee die daar in een onopvallende dienstauto reed. Om de man te laten stoppen haalde hij de auto in en gaf door middel van een bord een volg- c.q. stopteken. De bestuurder negeerde dat.

Toen hij hierna opnieuw een stopteken kreeg negeerde deze bestuurder dat wederom. In plaats daarvan ging hij plotseling achter de auto van de Marechaussee op de linker weghelft rijden, mogelijk met de bedoeling deze weer in te halen. Op dat moment naderde echter uit tegenovergestelde richting een auto en een frontale botsing volgde.

Door de klap van de aanrijding kwam de tegemoetkomende auto tot stilstand tegen een boom. De 75 jarige bestuurder, zijn 71 jarige vrouw en de 20 jarige veroorzaker van het ongeval raakten gewond en kwamen bekneld te zitten in hun auto’s. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde er voor dat medewerkers van de ambulance en een mobiel medisch team de gewonden uit de auto’s konden halen. De 20 jarige man is overgebracht naar het UMC Groningen. Omdat hij gedronken had is in dit ziekenhuis op verzoek van de politie een bloedmonster afgenomen. De twee andere gewonden zijn naar het ziekenhuis van Assen vervoerd.

De N371 is door het ongeval en de bergingswerkzaamheden enkele uren gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer is omgeleid.

Omdat de veroorzaker van het ongeval militair bleek te zijn wordt het verdere onderzoek gedaan door de Koninklijke Marechaussee.
Provincie:
Tag(s):