donderdag, 9. oktober 2008 - 15:30

Dronken schipper loopt tegen de lamp

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 8 oktober op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Abcoude een schipper van een binnenvaartschip aangehouden omdat hij met een alcoholpromillage van 1,6 aan het roer stond. Dit is het dubbele van de wettelijk maximaal toegestane 0,8 promille.

Omstreeks 16.00 uur ging de Waterpolitie voor een routinecontrole aan boord van het binnenvaartschip. In de stuurhut zagen de agenten dat de schipper die aan het roer stond de verschijnselen vertoonde die kenmerkend zijn voor iemand die te diep in het glaasje heeft gekeken. Hij had bloeddoorlopen ogen en zijn adem rook naar het gebruik van alcohol. Een ademtest bevestigde het vermoeden van de Waterpolitie. Het apparaat gaf aan dat de 37-jarige man uit Makkum een alcoholpromillage van meer dan 0,8 in zijn bloed had. De schipper werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Mijdrecht. Daar gaf de ademanalyse aan het definitieve alcoholpromillage 1,6 bedroeg.

Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt; daarnaast kreeg hij een vaarverbod van zes uur opgelegd. In het proces-verbaal zal ook worden opgenomen dat dezelfde schipper in 2007 ook al eens betrapt is op het varen onder invloed. Het openbaar ministerie zal dit laten meewegen in de eis van de straf.
Provincie:
Tag(s):