woensdag, 19. maart 2008 - 10:57

Dronken schipper uit koers

Hansweert

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 18 maart op de Westerschelde bij Hansweert de schipper van een binnenvaartschip aangehouden omdat hij dronken achter het roer stond. De schipper voer een zwalkende koers en raakte met zijn schip zelfs aan de grond.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de Waterpolitie van de Verkeerscentrale Hansweert de melding dat zij op de radar een binnenvaartschip waarnamen dat duidelijk de weg kwijt was. Het schip had ook enige tijd aan de grond gezeten. Mogelijk was er drank in het spel. In overleg met de Waterpolitie gaf de Verkeersleider de schipper de aanwijzing het schip ten anker te brengen en te wachten op de komst van de Waterpolitie.

Toen de agenten later aan boord gingen troffen ze daar een schipper aan die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken. De eerste blaastest gaf aan dat hij meer dan 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. Daarop werd de schipper aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de definitieve ademanalyse een alcoholpromillage van 1.45 terwijl 0.8 het maximaal toegestane promillage is.

Tegen de schipper werd een proces-verbaal opgemaakt en daarnaast kreeg hij een vaarverbod van vijf uur. Verder kreeg de schipper een proces-verbaal omdat hij, in strijd met de voorschriften, geen goede kaart van de Westerschelde aan boord had
Provincie:
Tag(s):