zaterdag, 15. maart 2008 - 19:28

Dronken spookrijder gaat er vandoor

Zwinderen

De politie heeft vrijdagavond een 23 jarige man uit Zwartemeer aangehouden op de A37. De politie had een melding gekregen dat er een spookrijder op de A37 reed in de richting van Hoogeveen, daar aangekomen bleek dat de spookrijder een verkeersongeval had veroorzaakt.

De politie trof op de A37 een personenauto aan die dwars op de weg stond. In het voertuig zaten drie personen, zij waren onderweg naar Emmen. De brandweer heeft in samenwerking met ambulancepersoneel de drie inzittenden uit de auto kunnen halen. De bestuurder een 33-jarige man uit Emmen en een 23-jarige passagier uit Emmen raakten niet gewond. De derde inzittende, een 33-jarige man uit Emmen, werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Emmen.

De spookrijder was er vandoor gegaan maar na een zoektocht trof de politie de auto aan op een parkeerplaats van een tankstation bij Zwinderen. De 23 jarige man uit Zwartemeer kon even later worden aangehouden. Hij was onvast ter been en sprak met een dubbele tong. Hij verklaarde de spookrijder te zijn geweest. Op het politiebureau moest de man een blaastest ondergaan en scoorde 2,07 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):