zondag, 6. juli 2008 - 16:06

Dronken touringcar chauffeur op weg naar London

Breda

Vakantiegangers onderweg naar London waarschuwden de Bredase politie omdat de chauffeur van hun bus dronken zou zijn. De politie trof de touringcar aan op het Stationsplein in Breda. Diverse passagiers vertelden dat zij zich niet veilig voelden. De chauffeur had slingerend en een hoge snelheid gereden. Hij was daarbij vlak langs andere voertuigen gereden. De man bleek inderdaad onder invloed te zijn.

De chauffeur, een 50-jarige man uit Uithoorn, moest een blaastest afleggen. Dat pakte negatief voor hem uit, waarna hij werd gearresteerd vanwege het rijden onder invloed.

De man verzette zich tegen zijn arrestatie en moest door de agenten onder controle worden gebracht. Een arts heeft een bloedproef van de verdachte afgenomen. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het alcoholpromillage. Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd.

Tijdens het verhoor bood de man zijn excuses aan aan alle betrokkenen. Naar eigen zeggen zou hij slechts vier blikjes bier gedronken hebben. De vakantiegangers hebben met enige vertraging hun reis kunnen voortzetten met een andere chauffeur.
Provincie:
Tag(s):