vrijdag, 30. mei 2008 - 21:44

Droombezetting 25e Drenthe marathon

Klazienaveen

Of de 25e Unive Drenthe Marathon de geschiedenis in zal gaan als de snelste in 25 jaar marathon in Klazienaveen, is pas zeker na afloop. Aan de samenstelling van het deelnemersveld op marathon, halve marathon en Open Drents Kampioenschap 10 kilometer zal het zeker niet liggen.

Bij de heren marathon staan maar liefst drie Kenianen (David Kipkorir, Edward Kiprop en Julius Kimtai) en een Ethiopier (Asamenew Tituneh Yeshanew) aan de start die persoonlijk record (pr) tijden tussen 2.12 en 2.15 in de benen hebben. De Polen komen met atleten met pr tijden rond 2.20. Het parcoursrecord in Klazienaveen staat op 2.19

Bij de dames lijkt de Poolse Joanna Chmiel de beste papieren te hebben, zij won in 2007 in een tijd van 2.47. Dit jaar laat zij zich hazen door haar landgenoot Pawel Markut.

De halve marathon heren lijkt op papier nog sterker: Reuben Chirutich, Julius Kuto, Joshua Erbon en Isaia Kosgei zijn alle vier in staat het 11 jaar oude parcoursrecord van Martin ten Kate (1.04.25)te verbeteren. Ook bij de dames Keniaanse titelkandidaten: debutante Masila Ndunge en toploopster Christine Chepkonga. Anne van Schuppen lijkt op deze afstand de beste Nederlandse.

Simon Vroemen is de afgelopen week hot-item na zijn bekendmaking zich te willen kwalificeren voor de Olympische Spelen. In Klazienaveen gaat hij er voor om zijn parcoursrecord op het Open Drents Kampioenschap 10 kilometer (31.12) nog scherper te stellen. Maar de Pool Premyslaw Gancarz en Ronnie Duinkerken uit Rotterdam zullen Vroemen de zege zeker niet kado geven. Als Nederlands Cross Kampioen Veteranen wil de Rotterdamse Daniele Huikeshoven ook een gooi doen naar het Drents kampioenschap 10 kilometer. Maar ook de Keniaanse heeft aangegeven dat zij na afloop van haar halve marathon ook nog de 10 kilometer wil lopen.

De start van de marathon is om 14.30 uur, de halve marathon om 14.45 uur en het Open Drents Kampioenschap om 17.45 uur.
Provincie:
Tag(s):