woensdag, 2. april 2008 - 19:16

Drugsbende opgerold

Assen

De politie heeft met de aanhouding van zes mannen voor tienduizenden euro’s aan soft- en harddrugs van de markt gehaald. De mannen worden verdacht van het exporteren van verdovende middelen naar Duitsland.

Na onderzoek bleek dat er in 2007 meerdere drugstransporten zijn geweest. De drugs, die niet door de verdachten zelf werd geproduceerd, werd verhandeld naar het buitenland. Met de aanhouding heeft de politie zowel de koeriers als de handelaars te pakken. De verdachten komen uit Klazienaveen (2x), Coevorden (3x) en Emmer Compascuum (1x). De verdachten hebben inmiddels een bekentenis afgelegd.

Bij de aanhouding zijn op meerdere locaties diverse goederen aangetroffen en inbeslaggenomen. Het gaat om tienduizenden euro’s aan contact geld, vijf voertuigen, vijf boten, 60 kg marihuana ter waarde van 3 à 4 ton, 5 kg amfetamine ter waarde van 35.000 euro, 100 gram cocaïne ter waarde van € 4000,-. De waarde van verdovende middelen is in Duitsland vaak twee keer zo hoog dan in Nederland. Bij de zoekingen is tevens een grote partij merkkleding en sieraden inbeslaggenomen. Een gedeelte van de kledingstukken zou ‘nep’ zijn. De goederen zijn inbeslaggenomen omdat deze zijn gekocht met ‘drugsgeld’.

Het onderzoek, dat enkele maanden heeft geduurd, is afgerond. De politie in Zuid-Oost Drenthe heeft samengewerkt met Openbaar Ministerie, Sociale Recherche en rechercheurs van de Noordelijke Recherche Eenheid. De politie heeft de afgelopen maanden met zes mensen aan deze zaak gewerkt. Bij de aanhoudingen stond een team van ongeveer 20 medewerkers paraat.
Provincie:
Tag(s):