dinsdag, 29. april 2008 - 12:36

Drugsbezit en heling

Leeuwarden

Woensdagochtend is een 29-jarige man uit Leeuwarden in zijn woning aangehouden p verdenking voor het handelen in vuurwapens. Na het doorzoeken van zijn huis werden er geen vuurwapens aangetroffen. wel werd er meer dan een halve kilo amfetamine, een zak hennepafval en drie plakken hasj (ca. 200 gr.) gevonden.

Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in zijn bedrijf op het industrieterrein Leeuwarden West. Ook hier werden geen wapens aangetroffen. Achter het bedrijf vond de politie wel zeven fietsen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Aan het bureau bleek dat van één van de fietsen inderdaad aangifte van diefstal was gedaan.

In de twee loodsen op het industrieterrein de Hemrik, waarvan bij de verdachte de sleutels werden aangetroffen, trof de politie een grote hoeveelheid apparatuur voor het inrichten van een hennepkwekerij en 300 hennepstekken aan. De apparatuur en de stekken zijn vernietigd. De verdovende middelen en de fietsen zijn in beslaggenomen. De man is woensdag in verzekering gesteld. Hij is vrijdag na uitgebreid verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van zijn verdere vervolging.
Provincie:
Tag(s):