donderdag, 3. januari 2008 - 19:05

Drugsopvang de Klomp ontruimd

Heerlen

In Heerlen is aan het begin van de avond drugsopvang de Klomp ontruimd nadat een aantal mensen onwel waren geworden. In totaal hadden 5 personen last van misselijkheid en braakneigingen, nadat er een vreemde geur in het gebouw werd geconstateerd, meldt een woordvoerder van de gemeente. Hierop heeft de brandweer het gebouw ontruimd en moesten in totaal 24 personen het pand verlaten.

Metingen van de brandweer leverde geen aanwijzingen op voor de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Ook onderzoek aan de CV installatie leidde niet tot de vondst van een oorzaak. Nadat het gebouw grondig was gelucht, konden de geëvacueerde mensen van de Klomp het pand weer betreden. De geur was inmiddels ook verdwenen. Een oorzaak werd niet gevonden.

De 5 personen met klachten zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Rond 19.30 uur konden de meeste hulpdiensten weer inrukken. Een luchtmonster zal nog worden onderzocht in Bilthoven, meldt de woordvoerder. Het resultaat hiervan laat waarschijnlijk nog enkele weken op zich wachten.
Provincie:
Tag(s):