woensdag, 12. maart 2008 - 14:54

Drukke avondspits verwacht door omgewaaide vrachtwagens

Den Haag

Het afgelopen uur zijn op Nederlanse wegen diverse vrachtwagens gekanteld. Nog altijd adviseert Rijkswaterstaat het vrachtverkeer in Noord-Zuid bruggen te mijden en iedereen om rekening te houden met de harde wind ook al heeft het KNMI het weeralarm dat gold ingetrokken.

In Zeeland en boven de rivieren komen nog steeds zware windstoten voor. Vrachtwagens en vooral lege vrachtwagens worden geadviseerd om oa.de Moerdijkbrug, de Brienenoordbrug en de Haringvlietbrug te mijden tot 15.00 uur. Daarnaast dienen zij hun snelheid aan te passen. Lege vrachtwagens wordt nog steeds geadviseerd alle Noord-Zuid bruggen te mijden.

Het afgelopen uur zijn diverse vrachtwagens gekanteld. Als laatste op de brug bij Zaltbommel op de A2 (Martinus Nijhoffbrug) in zuidelijke richting. Twee rijstroken zijn dicht en vrachtverkeer kan er niet langs. Een omleidingroute voor alle verkeer is ingesteld via de A15, A27 en A59. Hierdoor ondervindt het avondspitsverkeer richting het zuiden grote vertraging. Ook op de A50 is recent een vrachtwagen gekanteld op het traject Vaassen-Apeldoorn, hier is één rijstrook dicht in zuidelijke richting; er is geen omleiding ingesteld.

Op de Moerdijkbrug is de snelheid omlaag gebracht tot 50 kilometer per uur en is een rijstrook in beide richtingen afgesloten. Dit wordt aangegeven op de matrixborden boven de weg. De verbindingsweg tussen de A4 en de A15 in de richting van Ridderkerk is afgesloten vanwege de dreiging dat een vrachtwagen kantelt; dit was de omleidingsroute voor de Brienenoordbrug die daarmee vervallen is. Hierdoor geldt nog sterker voor het vrachtverkeer: mijd alle bruggen in Noord-Zuid richting. Voor de N11 geldt dat wordt geadviseerd over de A4 en de A12 te rijden. Voor al het wegverkeer geldt vanaf nu dat op bijna alle relevante bruggen een snelheid van 70 km per uur is ingesteld.


Deze preventieve maatregelen zijn getroffen om ontwrichting van het verkeer te voorkomen en dat de bruggen voor vrachtverkeer moeten worden afgesloten.

Rijkswaterstaat heeft maatregelen getroffen om de gevolgen van de harde wind zo klein mogelijk te maken. Wegwerkzaamheden zijn afgelast en op bruggen zijn de tenten preventief weggehaald. De Noord-Zuid bruggen in het westen van het land worden actief in de gaten gehouden. In de verkeerscentrale en buiten op de weg worden extra weginspecteurs ingezet, om problemen te voorkomen, het verkeer te geleiden en bij eventuele ongevallen deze zo snel en veilig mogelijk af te handelen en de weg weer vrij te maken.

Advies aan de weggebruikers: volg de berichten in de media en houdt u aan de aangegeven snelheid langs de weg.
Provincie:
Tag(s):