dinsdag, 1. januari 2008 - 10:46

Drukke jaarwisseling voor de brandweer in de regio Haaglanden

Den Haag

Voor de brandweer Haaglanden is de jaarwisseling druk verlopen. De verschillende brandweerkorpsen kregen met heel veel branden op straat te maken. Daarnaast twee middel branden in Den Haag. Alle spoedmeldingen konden direct worden behandeld.

De brandweer heeft in totaal ruim 800 branden moeten blussen. Bij veel van deze branden moest de politie assisteren om agressief gedrag door omstanders tegen te gaan. Dit gedrag uiten zich door het gooien van zwaar vuurwerk en stenen. Net als vorig jaar waren er autobranden in de Regio. Er zijn tientallen auto’s in brand gestoken.

In Den Haag vond op het Lorentzplein een middelbrand plaats. Rond half één ontstond brand in de bovenste woning van een portiek gebouw. Het betrof een uitslaande brand. Ongeveer twaalf woningen zijn ontruimd. Vijfendertig mensen zijn vervoerd naar een nabij gelegen politiebureau. Van de mensen die geëvacueerd zijn hebben vijf mensen gebruik gemaakt om de nacht door te brengen in een hotel. De overige mensen hebben onderdak bij vrienden of familie geregeld. Er raakte niemand gewond.
Drie woningen zijn tijdelijk niet bewoonbaar en een uitzendbureau heeft waterschade. De schade bedraagt rond 900.000 euro

Rond twee uur vannacht was het raak in een gymzaal aan de Renswoudelaan in Den Haag. Daar was brand ontstaan, die in korte tijd ook uitslaand was. Vanaf twee kanten heeft de brandweer het vuur onder controle gekregen. De brand heeft veel schade aangericht en ligt rond de 100.000 euro.
Provincie:
Tag(s):