vrijdag, 24. oktober 2008 - 16:10

DSM weer partner van NOC tijdens Olympische Spelen 2012

Papendal

DSM en NOC*NSF zetten hun samenwerking als 'Partner in Sport' voort richting de Olympische Spelen in Londen 2012. De partners ondertekenden daartoe vrijdag op Papendal een contract. Als innovatiepartner van NOC* NSF ondersteunt DSM het Nederlands Olympisch Team met nieuwe producten op het gebied van voeding en materialen om hiermee een bijdrage te leveren aan het behalen van topprestaties.

'Wij zijn heel blij met de voortzetting van de samenwerking met DSM als innovatieve 'Partner in Sport' van NOC*NSF. Door, naast een financiële bijdrage, de kennis en kunde van DSM op het gebied van voeding en materialen te koppelen aan de specifieke behoeften van topsporters, ontstaan innovaties die een bijdrage leveren aan de prestaties van topsporters en aan de ontwikkeling van topsport in het algemeen', aldus EricaTerpstra, voorzitter van NOC*NSF.

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing leverden de innovaties van DSM een belangrijke bijdrage aan de presaties van het Nederlands Olympisch Team. Zowel in de vorm van voeding voor de sporters, als in de vorm van materialen. Zo zijn onder meer de zeilinnovaties een succesvol voorbeeld van een nauwe samenwerking tussen DSM en NOC*NSF. DSM ontwikkelde voor de zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout een nieuwe Olympische boot in de 470-klasse, gemaakt van speciaal composiet laminaat. Daarnaast zijn ook de koelvesten en het herstelmiddel PeptoPro veelvuldig gebruikt door de sporters van verschillende disciplines.
Provincie:
Tag(s):