dinsdag, 15. april 2008 - 21:30

Duhamel College haalt € 5344,- voor Tim Foundation

Den Bosch

Leerlingen van het Duhamel College uit Den Bosch hebben rondom de Kerst allerlei activiteiten ontwikkeld voor het goede doel. Hiermee is geld ingezameld voor Tim Foundation, de stichting die zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte, in het bijzonder de Ziekte van Leigh

Rondom de Kerst werd op het Duhamel College besloten dat er actie gevoerd zou worden om geld op te halen voor een goed doel. Een van de docenten, de heer R. Winkenius heeft Tim Foundation voorgedragen als goed doel. De heer Winkenius heeft zelf een neefje met de Ziekte van Leigh. De Ziekte van Leigh is een ernstige stofwisselingsziekte. Kinderen die hieraan lijden worden meestal niet ouder dan 5 jaar. Tim Foundation zet zich in voor deze ziekte, omdat er veel onderzoek nodig is om de juiste medicijnen te kunnen ontwikkelen. Nancy Polderman heeft namens de Tim Foundation een presentatie gegeven over stofwisselingsziekten voor de leerlingen van het Duhamel College.

De leerlingen van het Duhamel College hebben zich met veel enthousiasme ingezet voor Tim Foundation. Zo hebben de kinderen uit de laagste twee klassen en ISK (Internationale Sakkel Klas) een sponsorloop gehouden. De leerlingen van het 3e en 4e leerjaar hebben oliebollen verkocht, kerststukjes gemaakt, een loterij georganiseerd en ‘heitje voor een karweitje' gedaan. Totaal is er maar liefst € 5344,- opgehaald. Een cheque met dit bedrag is inmiddels overhandigd door directeur dhr. Ad Machielse aan de oprichters van de stichting, André en Nancy Polderman, die zelf een zoontje (Tim) met de Ziekte van Leigh hebben. "Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief en natuurlijk met de gigantische opbrengst", aldus André Polderman.
Provincie:
Tag(s):