donderdag, 10. april 2008 - 8:46

Duiker uit Vlierzele nog steeds spoorloos

Sint Philipsland

Woensdag is de waterpolitie in samenwerking met de Koninklijke Marine weer aan het zoeken geweest naar de sinds zondag vermiste duiker. Na vier dagen zoeken is het lichaam van de 35-jarige duiker Wim Goossens uit Vlierzele (België) nog steeds niet gevonden.

Woordvoerder Ed Kraszewski van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) liet dat aan het eind van de woensdagmiddag weten. Iedere dag is gezocht tot het donker werd. Ook donderdag zal weer verder gezocht worden.

Kraszewski laat weten dat per dag bekeken wordt of het nog zin heeft om te zoeken. Vooralsnog is dat het geval. Ook de ideale weersomstandigheden van de laatste dagen spelen een rol. De zoekende hulpdiensten maken daar graag gebruik van. Een marineschip, een politieboot en een vaartuig van Rijkswaterstaat waren vandaag op het Zijpe om te zoeken naar het lichaam van de man. Verder voeren twee rubberboten rond met daarin politiemensen en mariniers.

Eerder deze week stelde een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) nog dat het weinig zin heeft om de man te zoeken. Door het vaarverkeer zou de plek van het lichaam immers steeds kunnen veranderen. De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bestrijdt die stelling echter en gaat daarom gewoon door met de zoekacties. Volgens het KLPD hebben de vaarbewegingen immers weinig invloed op een diepte van dertig tot veertig meter.

Het schip van de Koninklijke Marine dat gebruikt wordt bij de zoekactie op het Zijpe bij Sint Philipsland draagt de naam Hr. Ms. Cerberus, heeft boegnummer A851 en behoort bij de Groep Mijnenbestrijdingsvaartuigen van de Koninklijke Marine. Deze schepen ondersteunen de zogenaamde Duik- en Demonteergroep.

Het schip is het operatieplatform van de duikers. Het vaartuig is dan ook uitgerust met apparatuur om duikers te kunnen ondersteunen, zoals moderne communicatiemiddelen, een tweepersoons recompressietank en een duikklok. Het schip is 27,3 meter lang, 8,7 meter breed en heeft een diepgang van 1,5 meter. Het vaartuig wordt voortgestuwd door twee Volvo motoren met in totaal 760 pk, wat voor een maximale snelheid zorgt van 10 knopen (18 kilometer per uur) en een waterverplaatsing van 233 ton.
Provincie:
Tag(s):