vrijdag, 15. augustus 2008 - 0:31

Duitse delegaties bezoeken plein Wolfheze

Wolfheze

De gemeente Renkum krijgt op vrijdag 15 augustus bezoek van een delegatie van ambtenaren uit de Duitse steden Duisburg en Moers én uit de gemeente Arnhem. Samen met Renkum vormen deze gemeenten een samenwerkingsverband met als doel om Europese subsidies te verkrijgen voor internationale samenwerking binnen de Euregio.

Het thema hierbij is "dorps- en stadspleinen" oftewel "Dorf- und Stadtplätze". In de gemeente Renkum gemeente gaat het om het te realiseren dorpsplein in de kern Wolfheze.

De samenwerkende gemeenten krijgen vrijdag onder andere rondleiding door Wolfheze en een toelichting van Taro Eekhoutte van het Dorpsplatform Wolfheze.

De gemeente heeft voor Wolfheze gekozen, omdat de afgelopen jaren zowel door de gemeentelijke organisatie als door de burgers van Wolfheze is vastgesteld, dat het dorpsplein meer kan zijn dan het nu is. Op dit moment is er nauwelijks sprake van een dorpsplein maar van een verzameling van diverse functies die het centrum van Wolfheze vormen. Het station met haar stationswinkel, het spoor, de provinciale weg, het restaurant en psychiatrisch centrum De Gelderse Roos vormen de ingrediënten van het centrum. Op dit moment is er geen sprake van echte samenhang tussen deze functies, er ontbreekt een echt plein.
Provincie:
Tag(s):