donderdag, 2. oktober 2008 - 16:31

Duitse drugstoeristen gedupeerd door Venlose 'agent'

Venlo

Een 36-jarige man uit Venlo is dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van oplichting. De man zou meerdere Duitse drugstoeristen benadeeld hebben door zich uit te geven voor politieagent.

Twee weken geleden bleek de man twee Duitse personen aangesproken te hebben die zojuist softdrugs hadden gekocht in een coffeeshop. De Venlonaar deed zich voor als politieagent en zou de Duitsers door laten rijden met de drugs als ze een bedrag van €40 zouden betalen. Dit werd door de Duitsers gedaan en de weg werd vervolgd. Het tweetal deed hiervan aangifte.

Doordat de man zich voordeed agent werd de zaak hoog opgenomen door de politie Limburg-Noord. Na onderzoek werd de man dinsdag aangehouden. Na verhoor bleek de man dit, volgens eigen zeggen, meerdere malen gedaan te hebben. Hierbij zou hij telkens Duitse personenauto's benaderd hebben. De verdachte geeft tevens aan dat hij meerdere malen Duitse personen bij een coffeeshop in Venlo een zogenaamde bekeuring gegeven heeft in verband met fout parkeren. Ook hiervan hield de Venlonaar het geld zelf.

De man is in afwachting van verder onderzoek ingesloten en na drie dagen in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man.
Provincie:
Tag(s):