dinsdag, 15. april 2008 - 17:47

Duitse en Nederlandse politie onderzoeken ladingdiefstallen

Venlo

De politie in Venlo onderzoekt de herkomst van diverse goederen die afkomstig zijn van meerdere ladingdiefstallen die 9 april zijn aangetroffen in een loods aan de Paul van Schaiklaan te Roermond. Aanleiding van het onderzoek is de diefstal van een oplegger, geladen met computerapparatuur, die donderdag 3 april werd ontvreemd bij een bedrijf aan de Schoorgras te Beringe. Vrijdag 4 april werd de oplegger leeg aangetroffen op de N293 te Posterholt.

Hierop is een onderzoek ingesteld waarbij de politie op 9 april een inval deed in de loods in Roermond. Hier werden naast een gedeelte van de gestolen computerapparatuur ook diverse goederen aangetroffen die afkomstig zijn van landingdiefstallen uit binnen- en buitenland. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen.

Verder onderzoek, in samenwerking met de Duitse politie in Nettetal heeft uiteindelijk geleid naar een 21-jarige Nederlandse man met een bedrijf in Kaldenkirchen. Tijdens een huiszoeking werden meerdere computersystemen aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van de gestolen oplegger in Beringe. De man is hierop aangehouden door de Duitse politie. Hij bleek de apparatuur op internet te hebben aangeboden.
Provincie:
Tag(s):