zondag, 17. februari 2008 - 12:36

Duitse schipper te water

Lelystad

Zaterdagavond 17 februari raakte een 48-jarige Duitse schipper door nog onbekende oorzaak te water in de Marina Haven. De havenmeester, die reageerde op hulpgeroep, wist de drenkeling te traceren en boven water te houden. De man is in zorgwekkende toestand overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Amsterdam. Zijn toestand werd vanmorgen omschreven als kritiek.

Rond 21.30 uur hoorde de havenmeester hulpgeroep. Toen hij poolshoogte ging nemen trof hij de onfortuinlijke schipper aan in het water van de Marina haven. De havenmeester wist het slachtoffer in het koude water te bereiken via de steigers en hem boven water te houden. Politie en ambulance waren snel ter plaatse, brachten de man op het droge en begonnen direct met hartmassage. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het te water raken van de Duitser. Vooralsnog wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval. Hoe lang de man in het water heeft gelegen is onbekend. De man verbleef alleen op zijn boot in de Marina haven.

De familie van het slachtoffer is gisternacht in Duitsland in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):