donderdag, 19. juni 2008 - 22:49

Duitsland profileert zich als titelfavoriet

(Elfvoetbal) Duitsland heeft zichzelf vanuit een underdogpositie weer in een favorietenrol gedrukt. Het elftal van Joachim Löw, die de partij vanuit een skybox moest aanschouwen vanwege een schorsing, benoemde voorafgaande aan het duel tegenstander Portugal als favoriet, maar versloeg de opponent na een uitstekend wedstrijd met 3-2.

In de 22ste minuut kwam Duitsland op voorsprong. Bastian Schweinsteiger was, na een voorzet van Lukas Podolski, sneller bij de bal dan zijn directe tegenstander Paulo Ferreira en liet het Portugese net bollen. Kort daarna mochten de Duitsers opnieuw juichen. Miroslav Klose kopte, op aangeven van Schweinsteiger uitstekend binnen.

Vlak voor rust deed Nuno Gomes wat terug voor Portugal door uit de rebound de aansluitingstreffer te scoren, maar in de 62ste minuut liep 'Die Mannschaft' weer uit. Michael Ballack kopte, na een fout van Ricardo, doeltreffend raak. Drie minuten voor tijd maakte Hélder Postiga de wedstrijd nog even spannend na een prima goal, maar Duitsland bleef in een hectische slotfase knap overeind.