donderdag, 12. juni 2008 - 20:22

Duitsland vecht vooral tegen zichzelf

(Elfvoetbal) In een wedstrijd waarin Duitsland meer tegen zichtzelf dan tegen de tegenstander speelde, heeft Kroatië donderdag in Klagenfurt met 2-1 gewonnen.

In de eerste helft werd al duidelijk dat het Duitsland niet zou gaan meezitten. Kroatië domineerde Die Mannschaft en Darijo Srna zorgde voor de eerste treffer. Een grove fout van Marcell Jansen ging eraan vooraf: hij stapte volledig over de bal.

In de tweede helft ging Kroatië door en zorgde Ivica Olic na een kwartier de 2-0. Weer een fout van de Duitsers, Lehmann verslikte zich in een door Podolski van richting veranderde bal.

Jansen was een triest dieptepunt aan de kant van de Duitsers. Keer op keer ging hij in de fout waardoor de Kroaten weer gevaarlijk konden worden. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer Duitsers tegen zichzelf gingen voetballen.

Michael Ballack schreeuwde zijn aanvallers Mario Gomez en Miroslav Klose veelvuldig toe. Die twee stonden op een eiland en kwamen in zijn ogen niet genoeg terug om de bal op te eisen. De frustratie daarover droop van het gezicht van de aanvoerder. Met een overtreding op Ivan Rakitic bekroonde hij zijn frustratie met een gele kaart.

Lukas Podolski redde nog iets van de Duitse eer, door tien minuten voor tijd een teruggekopte bal van Klose keihard binnen te schieten. Het gaf de Duitsers nog iets van hoop, maar het slotoffensief was vruchteloos. Toen invaller Bastian Schweinsteiger in de blessuretijd werd neergehaald gaf hij Jerko Leko een harde duw. Weer een kaart voor een overtreding uit frustratie. Ditmaal trok de Belg Frank De Bleeckere echter rood.

De Duitse trainer Joachim Löw had geen goed woord over voor zijn ploeg. "Het is moeilijk om zo kort na de wedstrijd al te zeggen waaraan het schortte. Maar alle spelers hebben onder hun kunnen gespeeld. In het eerste kwartier hadden we geen tempo en waren niet goed in de duels. Ook na de tegengoal waren we niet in staat het tempo erin te houden en waren we niet precies in de passing. We zaten ver onder het niveau van de prestatie tegen Polen. In de tweede helft konden we ook niet genoeg druk zetten en alles ging door het midden."

Voor de Kroaten betekent de zege op Die Mannschaft dat ze op zes punten komen en daarmee is de ploeg vrijwel zeker van plaatsing voor de kwartfinale. De ploeg van Slavan Bilic zal echter nog wel moeten groeien, want ook Kroatië speelde geen hele goede wedstrijd. Met vooral veel wilskracht en vechtlust versloeg het Duitsland. Dat kan genoeg zijn tegen topploegen die niet in vorm zijn zoals Duitsland, maar in de kwartfinale tegen een ploeg in vorm, zal Kroatië uit een ander vaatje moeten tappen.
Categorie:
Tag(s):