vrijdag, 14. maart 2008 - 19:29

Duizenden gescheiden vrouwen gedupeerd

Amsterdam

Het consumentenprogramma 'In de Knip' van Omroep MAX besteedt vrijdag aandacht aan vrouwen die geen aanspraak kunnen maken op het pensioen van hun ex-partner. Voor die groep is er in december 2006 een tegemoetkomingsregeling van Euro 4500 in het leven geroepen. Nu blijkt dat waarschijnlijk enkele duizenden vrouwen die in 2005 van de bijstand leefden geen gebruik kunnen maken van die regeling, omdat hun bruto-inkomen in dat jaar boven de vastgestelde grens van Euro 12.822,- was.

'In de Knip' vroeg Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Paul Tang (PvdA) hoe het kan dat de uitkering niet geldt voor de bijstandsvrouwen die op het laagste Nederlandse bestaansminimum leven.

Beide Kamerleden geven aan dat zij naar aanleiding van deze uitzending staatsecretaris Ahmed Aboutaleb en minister Piet Hein Donner over deze onrechtmatigheid aan de tand zullen voelen in de Kamer. Ook zij vinden het uiterst merkwaardig dat juist deze groep vrouwen buiten de regeling valt, want voor hen was de regeling bedoeld.

Pieter Omtzigt zegt hierover: er zit absoluut iets scheef in deze regeling. De Kamerleden vermoeden dat het om enkele duizenden vrouwen gaat en zij hopen dat er binnen een maand meer duidelijkheid voor deze gedupeerden zal komen.
Categorie:
Tag(s):