dinsdag, 11. maart 2008 - 13:22

Duo aangehouden na steekincident in bus

Oldenzaal

Een 31-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Oldenzaal werden maandag 10 maart aangehouden in hun woning. Zij worden er van verdacht in een bus een 21-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben gestoken na een woordenwisseling. De 21-jarige wist het mes te ontwijken en bleef ongedeerd. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Op maandag 10 maart werd omstreeks 13.30 uur gemeld dat er een steekincident had plaatsgevonden in een bus die op dat moment op de Vondellaan in Oldenzaal reed. Ter plaatse spraken agenten met een 21-jarige man uit Oldenzaal en een 46-jarige buschauffeur uit Enschede.

De 21-jarige vertelde tijdens de busreis onenigheid te hebben gehad met een man en een vrouw die ook in de bus zaten. Toen hij bij een bushalte aan de Vondellaan uit wilde stappen, keek hij nog een keer om naar het duo. De man sprak de 21-jarige aan, waarna een woordenwisseling tussen beiden ontstond.

Bij deze woordenwisseling trok de man een mes en stak de 21-jarige. Deze wist het mes ternauwernood te ontwijken, waarbij hij een scheur in zijn jas opliep. De man en de vrouw gingen en vandoor, waarbij de buschauffeur de jas van de man wist te pakken.

Papier met adresgegevens
In de achtergebleven jas zaten papieren met daarop adresgegeven van de man. De politie ging naar het opgegeven adres in Oldenzaal en hield in de woning een 31-jarige man en een 32-jarige vrouw aan. De vrouw werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 31-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):