zondag, 24. augustus 2008 - 16:13

Duo gepakt voor poging tot inbraak

De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden uit Groningen, aangehouden voor poging tot braak. De politie werd in het begin van de nacht gewaarschuwd voor een poging tot inbraak in een woning aan de Jupiterstraat. De agenten constateerden dat in een ruit van de voordeur een gat zat. De daders waren al gevlogen.

Enige tijd later volgde een tweede inbraakmelding van de bewoner. Ook dit maal bleken de daders niet in de woning te zijn geweest. Wel was het raam van de voordeur nu helemaal kapot. Hierop werd besloten om een agent bij de betreffende woning te posteren.

Enige tijd later zag de diender twee mannen rond de woning in de Jupiterstraat lopen. Het duo werd vervolgens door de agent overlopen. Beiden wisten in eerste instantie te ontkomen. Na een korte zoektocht naar de verdachten werd eerst de 20-jarige in een achtertuin in de Siriusstraat aangetroffen en aangehouden. Even later wist de politie met behulp van een diensthond de 16-jarige verdachte, ook in een achtertuin in de Siriusstraat, te vinden. Daarnaast trof de politie diverse kledingstukken in de tuin aan. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De kleding werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):