woensdag, 2. april 2008 - 18:48

Duotentoonstelling van twee jonge kunstenaars op locatie

Oss

In opdracht van de gemeente Oss, in samenwerking met de Noord Brabantse Kunst Stichting, werken twee jonge kunstenaars aan de realisatie van twee afzonderlijke kunstprojecten die vanaf deze zomer te zien zullen zijn in het natuurgebied Herperduin. In dit gebied wordt het oorspronkelijke productiebos omgevormd tot natuurlijk boslandschap. De beide kunstenaars, Alice Wielinga (1981) en Simon Kentgens (1978), zien hierin de aanleiding voor hun projecten. Ze zien schoonheid en kracht in hetgeen er ontstaat tijdens de bosomvorming.

Binnenkort te zien’ is de titel van het project van fotografe Alice Wielinga:. ‘Door het gebied fietsend ging mijn fantasie met me op de loop. Het had wel iets van een oorlogslandschap. Je ziet dood en verderf, maar daaruit komt weer nieuw leven voort. De ondergang en de opkomst. Sterven en geboren worden. Dit is in feite wat er plaats vindt en wat het uitgangspunt vormt voor mijn kunstproject in Herperduin.’

Met zijn project 'Het Land van Oss' wil kunstenaar Simon Kentgens het natuurgebied Herperduin tijdelijk omtoveren. Door middel van subtiele ingrepen wordt deze zomer het bosgebied verandert in een bijzondere, magische plek. Geïnspireerd op het beroemde verhaal De tovenaar van Oz biedt de kunstenaar een andere manier om naar het gebied te kijken.

Zijn kunstwerk 'Het Land van Oss' wil op een subtiele en speelse wijze de bijzonderheid van de plek benadrukken en reageren op deze ontwikkelingen. Een moment stil staan bij wat er is en wat er nog kan komen.
Provincie:
Tag(s):