woensdag, 1. oktober 2008 - 17:53

DuraCar en Karmann gaan samenwerken

Heerlen

De Nederlandse autofabrikant DuraCar gaat samenwerken met de Duitse carroseriebouwer Karmann. Dit hebben de autobedrijven vandaag bekend gemaakt.

Het Heerlense DuraCar heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van milieuvriendelijke transportoplossingen voor binnenstedelijk verkeer. De eerste auto die DuraCar op de markt brengt is de bestelauto QUICC! DiVa, die binnenkort in Parijs wordt gepresenteerd tijdens de Mondial de L’Automobile. De lichtgewicht bestelauto zal door de gerenommeerde Duitse carrosseriebouwer Karmann in Osnabrück gebouwd gaan worden. In eerste instantie gaat het om een samenwerking op het gebied van de productie. Het is zeker niet uitgesloten dat beide partijen ook op andere gebieden gaan samenwerken.

Karmann verzekert zich met deze samenwerking in een verdere kennisvoorsprong op het gebied van de productie van innovatieve mobiliteitsconcepten voor zwaar verstedelijkte gebieden. De samenwerking met DuraCar is na de samenwerking met EcoCraft het tweede project dat de nadruk legt op bestelauto’s. Beide projecten weerspiegelen de strategie van Karmann om zich actief en offensief op het segment van de lichte bestelauto’s met elektrische aandrijving te concentreren.

Duracar zet de eerste stap naar Europese expansie door op de Duitse markt met Karmann te gaan samenwerken. Met de keuze voor Karmann als partner profiteert DuraCar van meer dan 100 jaar ervaring in de productie van automobielen. Het kennisniveau van Karmann op dit terrein is heel hoog, evenals de geleverde kwaliteit en de mate van flexibiliteit.

Duracar gaat de QUICC! op verschillende plaatsen produceren, dicht bij de afzetmarkt. Hiervoor zijn gesprekken gaande met producenten uit andere landen, binnen en buiten Europa.
Provincie:
Tag(s):