dinsdag, 8. april 2008 - 20:59

Duran Duran in de Heineken Music Hall

Amsterdam

Op donderdag 19 juni geeft de Britse band Duran Duran een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Eind vorig jaar brachten ze hun nieuwste album 'Red Carpet Massacre' uit. De kaartverkoop voor het concert van Duran Duran begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.
Duran Duran beleefde zijn grootste succes in de jaren tachtig met albums als 'Seven and the Ragged Tiger' en 'Notorious'. Grote hits in Nederland waren onder andere 'The Reflex', 'A View To A Kill', 'The Wild Boys' en 'Notorious'. In hun carrière verkocht Duran Duran meer dan 70 miljoen albums. Ze kregen erkenning voor het grote succes van de afgelopen jaren in de vorm van diverse ‘livetime achievements awards’ van MTV Music Awards , The BPI (British Phonographic Industry), The Ondas (Spanje) and Q Magazine (UK).

De vijf bandleden van Duran Duran zijn in 2002, na 18 jaar, weer bij elkaar gekomen om een nieuw album op te nemen. De concerten die volgden raakten in een mum van tijd uitverkocht. Gitarist Andy Taylor verliet eind 2006 voor de tweede keer de band. Simon LeBon, John Taylor, Roger Taylor and Nick Rhodes gaan als viertal verder. Dit jaar viert Duran Duran hun 30-jarig bestaan met een Europese tour en een nieuw album.

Drie jaar geleden trad Duran Duran twee keer op in de Heineken Music Hall. Het eerste concert was binnen een dag uitverkocht.
Categorie:
Tag(s):