zaterdag, 27. december 2008 - 21:09

Dure erfenis

Nijmegen

Tijdens hun surveillance vrijdagmiddag over de Ubbergseveldweg werden agenten aangesproken door een paar bewoners.Zij meldden dat bij de Kopseweg twee personen met pijl en boog aan het schieten waren, in de buurt van de volkstuinen, en bang waren dat er ongelukken zouden gebeuren. De agenten gingen daar meteen een kijkje nemen.

Zij troffen inderdaad twee personen die pijl en boog bij zich droegen. Zij schoten op een dartbord aan een boom. Dit deden zij, aldus hun verklaring, omdat zij zich op Tweede Kerstdag verveelden. Steeds als één van hen schoot, zou de ander de omgeving in de gaten houden voor de veiligheid.

De politie hield het tweetal aan in verband met overtreding van de Wet Wapens en munitie. Het gaat om een 43-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige inwoner van Groesbeek. De bogen met een spanwijdte van 1.60 meter, twee pijlen en het dartbord werden meegenomen.

Tijdens het verhoor op het politiebureau bleken de bogen een erfenis. Daarom zijn deze na overleg niet in beslag genomen. Wel kregen de mannen een boete ter hoogte van 900 euro.
Provincie:
Tag(s):