donderdag, 10. juli 2008 - 15:53

'Durf' maakt Flevoland zo bijzonder

Lelystad

Tieme Woldman uit Zeewolde is de winnaar van de door de provincie Flevoland uitgeschreven prijsvraag: “Wat maakt Flevoland zo bijzonder?� De jury met Wouter Weijers (Kamer van Koophandel), Rinkje Tromp (Toerisme Flevoland) en Andries Greiner (gedeputeerde Recreatie en Toerisme Flevoland), was unaniem in haar oordeel.

“In essentie betekent Flevoland voor mij: durf. Het gaan naar nieuw en onbekend, voorbij de zekerheid tot gisteren, richting mogelijkheden en verbeelding. Dat vraagt durf,� aldus Woldman.

De inzenders moesten allemaal een gedicht, verhaal en idee indienen om Flevoland meer op de kaart te zetten. Woldman stelt voor een gigantisch landschapskunstwerk (uit aarde) te laten maken dat de rimpeling voorstelt van een druppel die in water valt.

Met zijn bijdrage wint Woldman een cadeaubon van 400 euro voor CenterParcs De Eemhof.
In totaal zijn er 25 inzendingen binnengekomen bij de provincie. De vijf andere beste inzendingen waren van Trudy Loosman, Janne-Marie Kramer (beiden uit Urk), Antonie Visser, Jonatan Roose (beiden uit Emmeloord) en Geeke Koops (uit Leeuwarden). Zij zijn allen uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn en keerden met een iPod Nano naar huis.

Een speciale prijs werd uitgereikt aan Greetje uit de Polder. Zij heeft met meerdere gedichten het Flevolandgevoel zo prachtig verwoord dat de jury daar niet aan voorbij wilde gaan.

Andries Greiner: “Het is goed om dit soort prijsvragen uit te schrijven. Het laat zien dat het Flevolandgevoel volop bestaat. Wij mogen trots zijn op deze jonge, mooie en kansrijke provincie! “Durf� is Flevolanders eigen en dat moeten we nog meer naar buiten brengen richting het vaste land.�
Provincie:
Tag(s):