zaterdag, 5. januari 2008 - 22:22

Duur autoritje voor 17 jarige

Assen

De politie heeft vrijdagavond een 17 jarige jongeman uit Assen van de weg gehaald en aangehouden in de omgeving van de Zwartwatersweg. Surveillerende agenten reden op de Fokkerstraat en zagen op een gegeven moment de personenauto rijden die opviel vanwege het rijgedrag van de bestuurder.

Al slingerend reed de auto over de weg en botste bijna tegen een verkeersgeleider. Agenten gaven een stopteken, maar dit werd genegeerd.

De bestuurder, de jongeman uit Assen, zette in de omgeving van de Zwartwatersweg de auto aan de kant. Agenten vroegen de jongeman naar zijn rijbewijs, maar hij gaf aan dat hij nog geen 18 jaar oud was en geen rijbewijs had. Ook kon zich ook niet legitimeren.

Hij verklaarde dat hij stiekem de auto van zijn vader had meegenomen en samen met een 18 jarige kameraad uit Assen een rondje was gaan rijden. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het niet voldoen aan een stopteken, het rijden in een personenauto beneden de 18 jaar en het niet voldoen aan de legitimatieplicht. De jongeman werd vervolgens overgedragen aan zijn vader.
Provincie:
Tag(s):