dinsdag, 16. september 2008 - 15:26

Duurzame Energiecentrale in Limburg mogelijk

Maastricht

Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg concluderen dat de realisatie van een Duurzame Energie Centrale in Limburg mogelijk is. Daarom wordt nu gewerkt om te komen tot een intentieverklaring met marktpartijen die de ontwikkeling en de bouw van een dergelijke centrale op zich nemen.

In opdracht van de Provincie is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor een Duurzame Energie Centrale Limburg als onderdeel van de realisatie van de doelstellingen voor duurzame energie en CO2-reductie beschreven in het Limburgs Energieprogramma. Daaruit blijkt dat het financieel haalbaar is om een duurzame energiecentrale in Limburg te bouwen. Verschillende marktpartijen hebben aangegeven dat zij in dit proces een vervolgstap willen zetten en interesse hebben de energiecentrale te bouwen en te exploiteren. Een vervolgstudie is nu noodzakelijk om te komen tot een intentieverklaring met één of meerdere marktpartijen voor de realisatie van de energiecentrale en tot de meest voordelige financieringsconstructie.

Als mogelijk locatie voor de centrale zijn Belvédère van de gemeente Maastricht en Klavertje 4 in Venlo naar voren gekomen. De geschatte kosten om tot de realisatie van de energiecentrale te komen, liggen tussen de € 60 en € 70 miljoen.
Provincie:
Tag(s):