donderdag, 20. maart 2008 - 14:47

Dwangsom voor Sliedrechts zwembad na verdrinking peuter

Sliedrecht

Zwembad De Lockhorst in Sliedrecht moet zorgen dat er genoeg toezichthouders bij de bassins aanwezig zijn tijdens openingsuren. Volgens de provincie Zuid-Holland was er vorig jaar op 25 november te weinig personeel om voldoende toezicht te houden op de activiteiten in verschillende baden. Op die dag verdronk een driejarig meisje in het recreatiebad.

De provincie heeft het zwembad een last onder dwangsom opgelegd. Die dwangsom moet ervoor zorgen dat het management van De Lockhorst het toezicht bij alle bassins waarborgt en dat dit adequaat wordt uitgevoerd. Gebeurt dat niet, dan riskeert het zwembad een dwangsom van drieduizend euro bij iedere geconstateerde overtreding.

Inspecteurs van de provincie onderzochten de afgelopen maanden het tragische voorval met de peuter. Volgens de provincie hadden die dag tenminste vier personeelsleden permanent en ononderbroken toezicht moeten houden.

Met het opleggen van de dwangsom doet de provincie geen enkele uitspraak over het feit of de verdrinking met meer personeel had kunnen worden voorkomen. De kwaliteit van het toezicht was in orde, oordeelt de inspectie van de provincie. Verder is bij eerdere controles bij De Lockhorst het toezicht herhaaldelijk in voldoende mate aanwezig gebleken.
Provincie:
Tag(s):