dinsdag, 4. maart 2008 - 13:34

DWARS pleit voor nachttreinen in Zuid-Limburg

Maastricht

De GroenLinkse jongeren van DWARS Maastricht pleiten voor een nachtelijke dienstregeling voor de treinen in Zuid-Limburg. Zij vinden dat er op reguliere basis treinen in twee richtingen moeten rijden die alle drie op z’n minst de grote steden in Zuid-Limburg aandoen. Indien blijkt dat de nachttrein ook reizigers van kleinere stations op het baanvlak tussen deze drie steden aantrekt, zou de nachttrein ook op deze stations moeten kunnen stoppen, meldt DWARS op haar website.

De GroenLinkse jongeren doen deze oproep nu blijkt dat de invoering van een nachtnet in Noord-Brabant zijn vruchten afwerpt.

"Het Zuid-Limburgse spoorwegnetwerk leent zich uitermate goed voor een nachttrein", aldus Gert-Jan Krabbendam namens DWARS Maastricht. "Dit heeft twee belangrijke voordelen: jongeren kunnen ten eerste bij het uitgaan dan veilig reizen naar de naburige steden om uit te gaan en thuis te komen. Ten tweede kan er op deze manier beter samengewerkt worden tussen de steden op het gebied van poppodia en nachtdisco’s. Verder wijzen de GroenLinkse jongeren op het belang van een betere integratie van thuiswonende Zuid-Limburgse studenten in de Maastrichtse studentenpopulatie, omdat zij niet meer vroeg naar huis hoeven wanneer hun medestudenten uitgaan.
Provincie:
Tag(s):