maandag, 21. april 2008 - 13:34

Eén jongerensite voor heel justitie

Den Haag

Het Openbaar Ministerie het OM heeft maandag 21 april een site gelanceerd voor jeugdigen. Jeugdportal www.wijzerinrecht.nl verbindt de jongerensites van justitie. Eén ingang voor alle informatie over het jeugdrecht, aldus het OM.

De Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie, de Rechtspraak en de jeugdinrichtingen hebben al hun informatie over jeugdrecht bij elkaar gebracht. De doelgroep van www.wijzerinrecht.nl zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar (jeugdrecht). Ook docenten binnen het voortgezet onderwijs kunnen er terecht. Jongeren en docenten worden door de virtuele wereld van het recht geloodst.

Op de portal krijgen jongeren op aansprekende wijze informatie over wat hen te wachten staat wanneer zij worden opgepakt voor bijvoorbeeld spijbelen, geweldpleging of het dealen van drugs. De portal geeft uitleg over het werk van de officier van justitie, de rechter, de raadsonderzoeker en een verblijf in een jeugdinrichting.

Voor aanvullende informatie wordt gelinkt naar de jongerensites van de verschillende justitieonderdelen (aangesloten zijn al: www.vetverkeerd.nl www.rechtvoorjou.nl www.kinderbescherming.nl www.dji4kids.nl)
Behalve strafrechtelijke onderwerpen, behandelt de portal ook vragen met betrekking tot het familierecht. Via www.wijzerinrecht.nl is het mogelijk om gratis de Vetverkeerdkrant, de jongerenkrant van het OM te bestellen. Daarnaast vinden docenten op de www.wijzerinrecht.nl gratis lesmateriaal over rechtsstaat en rechtspraak.
Categorie:
Tag(s):