donderdag, 31. juli 2008 - 22:13

Echtpaar overvallen en zwaar mishandeld

Zelhem

Een echtpaar uit Zelhem is woensdagavond 30 juli in hun woning aan de Heijinkweg in Zelhem door twee mannen overvallen. Het echtpaar werd hierbij zwaar mishandeld en beiden zijn in het ziekenhuis opgenomen.De overval vond rond 21.30 uur plaats in het buitengebied.

De 75-jarige bewoner zag rond die tijd een auto zijn erf oprijden, waarna hij naar buiten liep om de bestuurder aan te spreken. Voordat hij wist wat er gebeurde, stormden twee mannen de woning binnen en eisten geld. Hierbij werd het echtpaar zwaar mishandeld en bedreigd.

De bewoners konden zelf alarm slaan en zijn met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem. De man is ernstig aan zijn hoofd gewond en zijn kaak blijkt op meerdere plaatsen te zijn gebroken. Zijn 69-jarige echtgenote heeft diverse kneuzingen en beiden zijn opgenomen.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek begonnen. Daarbij werd duidelijk dat meerdere mensen kort voor de overval de vermoedelijke auto van de verdachten in de buurt van de Heijinkweg hebben gezien. Rond de tijd van de overval was het nog licht en er zouden ook enkele fietsers op genoemde weg hebben gereden en de politie wil hen graag spreken.
Provincie:
Tag(s):