dinsdag, 24. juni 2008 - 22:46

Echtpaar verkoopt gestolen fietsen op Marktplaats

Tynaarlo

Met de arrestatie van een echtpaar uit Tynaarlo heeft de politie een handel in gestolen fietsen opgelost. De afgelopen weken werd het stel, een 50-jarige man en zijn 44-jarige vrouw, uitgebreid verhoord. In deze zaak is de diefstal opgelost van 21 fietsen. Deze zijn op diverse plekken in het land gestolen en via Marktplaats te koop aangeboden.

De zaak kwam aan het rollen doordat bestolen eigenaren van meestal vrij dure fietsen gingen zoeken op Marktplaats en daar hun gestolen fiets zagen staan. In een aantal gevallen bleek de fiets te worden aangeboden door de twee genoemde verdachten. Op 7 april vond in het bedrijf van het echtpaar een zoeking plaats. Daarbij zijn 38 fietsen in beslag genomen. Ook is een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Van 21 fietsen is tijdens het onderzoek vastgesteld dat ze zijn gestolen.

Van de 17 andere fietsen bestaat het vermoeden dat ze van diefstal afkomstig zijn, maar de eigenaar heeft geen aangifte gedaan. In de maand mei zijn de twee verdachten aangehouden. Ze hebben bekend dat ze de gestolen fietsen te koop hebben aangeboden via Marktplaats. Zij worden verdacht van heling van gestolen fietsen. Het onderzoek naar de rol van deze twee verdachten is afgerond. Er volgt nog een procedure waarin de winst van deze handel wordt geraamd en teruggevorderd.

Het onderzoek naar de diefstallen loopt nog. De fietsen zijn voor een belangrijk deel in de stad Groningen gestolen, maar zijn ook afkomstig uit Noord Brabant en Zuid Holland. Het onderzoek richt zich nu op de daders van de diefstallen. Tegen de twee verdachten uit Tynaarlo wordt het dossier afgerond en naar het Openbaar Ministerie gestuurd.
Provincie:
Tag(s):