donderdag, 13. november 2008 - 11:22

Eemsmond zet haar vrijwilligers in het zonnetje

Eemsmond

Op de jaarlijkse vrijwilligersdag in Eemsmond tonen burgemeester en wethouders hun respect en waardering aan vrijwilligers in de gemeente. Dit jaar, op woensdag 19 november, worden de vrijwilligers die zich inzetten voor de dorpshuizen in het zonnetje gezet. In dorpscentrum ’t Klokhoes in Zandeweer ontvangt het college ruim vijftig vrijwilligers van de dorpshuizen in Eemsmond.

De vrijwilligers die werken in de dorpshuizen organiseren bijvoorbeeld activiteiten voor jong en oud. Maar ze onderhouden ook het gebouw en het interieur, draaien bardiensten en hebben soms een bestuurlijke functie. “Dorpshuizen hebben een belangrijke sociale functie voor het dorp. Zonder de inzet van vrijwilligers kunnen de dorpshuizen in onze gemeente niet bestaan. Daarom vinden wij het belangrijk om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet�, zegt wethouder sociaal beleid Alie Boekhoudt.

Het college van burgemeester en wethouders ontvangt de vrijwilligers in ’t Klokhoes in Zandeweer met een drankje. Om hun waardering voor de vrijwilligers extra kracht bij te zetten helpen de collegeleden zelf bij de bediening. Daarna krijgen de vrijwilligers een etentje aangeboden.
Provincie:
Tag(s):