vrijdag, 25. april 2008 - 11:19

Een aanhouding bij controle-actie automobilisten in Venlo

Venlo

De politie in Venlo heeft donderdag in samenwerking met het straatteam van Hektor tussen 13:00 uur en 21:00 uur tientallen auto's en automobilisten in Venlo aan een controle onderworpen. Daarbij zijn zo'n 30 politiemensen ingezet.

Tientallen voertuigen en automobilisten zijn gecontroleerd op de bijbehorende papieren en rijbewijzen, alcoholgebruik, aanwezigheid van verdovende middelen, wapens en/of inbrekerswerktuig. Door heel Venlo zijn personenauto's geselecteerd en naar de brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg begeleid. Hier werden de voertuigen vervolgens gecontroleerd.

In totaal zijn er negen bekeuringen uitgeschreven in verband met overtreding van de wegenverkeerswet, bijvoorbeeld geen verlichting op de kentekenplaat en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Een persoon is aangehouden, omdat hij nog een straf van 30 dagen uit moest zitten voor openstaande boetes. Een andere automobilist krijgt proces-verbaal omdat hij een knuppel in zijn auto had liggen. Ook troffen agenten in een auto gestolen kentekenplaten aan en in een ander voertuig lag inbrekerswerktuig; een slotentrekker om een slot uit een deur te halen. Van deze slotentrekker is afstand gedaan. Verder trof de politie bij diverse automobilisten in totaal zo'n 30 gram softdrugs aan.
Provincie:
Tag(s):