zondag, 10. februari 2008 - 16:24

Een ezel stoot zich geen twee maal, toch ?

IJzendijke

Zaterdag omstreeks 21.53 uur reden agenten van de Zeeuwse politie over de Oranjestraat in IJzendijke. Voor hen reed een auto die heel plotseling in de berm parkeerde. Natuurlijk besloten de agenten te gaan onderzoeken waarom dit gebeurde. Zij spraken de bestuurder aan en toen bleek wat het euvel was.

Hij had gedronken. Uit een blaastest bleek dat hij anderhalf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan.

De man, een 20-jarige Belg uit Knokke, kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en één voor het rijden zonder rijbewijs, want dat had hij ook niet. Door agenten wordt in zo'n situatie altijd uitgelegd dat de verdachte een rijverbod krijgt van 5 uur en als hij dat rijverbod overtreedt dat hij dan een misdrijf begaat.

Nagenoeg iedere verdachte van het rijden onder invloed belooft dan dat ze zich daar natuurlijk niet aan schuldig gaan maken. Echter omstreeks 22.50 uur treffen twee collega's van de eerder genoemde agenten een auto waarvan zij weten dat de bestuurder daarvan een rijverbod heeft.

Zij laten de auto stoppen en wat blijkt: dezelfde man zit weer achter het stuur! Dit keer is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Omstreeks 00.30 uur is de man weer in vrijheid gesteld. Dit keer mocht hij zijn auto achterlaten op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):