maandag, 18. februari 2008 - 18:50

Een gigantische vrouw van 500 kilo

Amsterdam

Amerika spant nog steeds de kroon als het gaat om overgewicht. Een extreem en tragisch voorbeeld is dat van de 29-jarige Amerikaanse Renee Williams. Haar verhaal is te zien op dinsdag 26 februari bij RTL 5 in de spraakmakende ‘Shock Doc: De Vrouw Van 500 Kilo’. Williams hoopt met haar verhaal de levens van mensen met extreem overgewicht nog te kunnen redden.

Renee is als kind al veel te zwaar. Op haar twaalfde wordt er een zeer zware vorm van obesitas geconstateerd. Ze trouwt op vijftienjarige leeftijd en een jaar later krijgt ze haar eerste kind. Tegen de tijd dat ze haar tweede kind krijgt, weegt Renee al 220 kilo.

In 2003 slaat het noodlot toe als ze wordt aangereden door een dronken automobilist. Ze is niet meer in staat te lopen en is aan haar bed gekluisterd. In die tijd gaat ze nog meer eten om de lichamelijke en emotionele pijn te vergeten. Vier jaar later, in 2007, is haar gewicht toegenomen tot maar liefst 500 kilo. Renee staat voor de zware keuze: wachten tot ze dood gaat of een chirurgische ingreep ondergaan met enorme risico’s. De wil om haar kinderen te zien opgroeien is zo groot dat ze kiest voor het laatste.

Uitzending: RTL 5, dinsdag 26 februari, van 22:35 - 23:35 uur.
Categorie:
Tag(s):