donderdag, 20. november 2008 - 9:30

Een op de vier lijdt aan Sinterklaas stress

Amsterdam

Een op de vier Nederlanders lijdt aan Sinterklaas stress. Ouders met kinderen, vrouwen en de lagere inkomens lijden dit jaar relatief het meest aan Sinterklaas stress.

De eerste stresssymptomen ontwikkelen zich bij een meerderheid van de Nederlanders al ruim zes weken voor het Sinterklaasfeest en bouwen zich vanaf de intocht verder op. Dit blijkt uit onderzoek van mediawinkel bol.com, uitgevoerd door bureau Goos Marketing Research uit Amstelveen.

Mannen noemen ‘geen tijd hebben om cadeaus te kopen’ vaker als stressoorzaak dan vrouwen. Gedichtenstress lijkt vooral inwoners uit de steden te treffen. Vrouwen ervaren met name stress door de verzorgende ‘moederrol’ die zij zelf naar zich toetrekken en de toegenomen verwachting ten aanzien de organisatie van de pakjesavond, aldus de onderzoekers.

Bij 14% van de kinderen is de stress juist toegenomen omdat de detailhandel en met name speelgoedfabrikanten steeds eerder beginnen met de feestdagen, omdat ze door de commercie worden gek gemaakt of indirect worden aangestoken door de stress van de ouders.
Categorie:
Tag(s):