maandag, 3. november 2008 - 22:32

Een 'vliegende' start

Almere

Bij het starten van een eigen onderneming kan het interessant zijn om een bestaande onderneming over te nemen. Koopstarters zijn succesvoller en blijken een snellere groei door te maken.

De historie leert dat na vijf jaar 50% van de starters gestopt of failliet is, terwijl 96% van de koopstarters na vijf jaar nog steeds onderneemt.

De Kamer van Koophandel houdt voor (startende) ondernemers het seminar ‘Starten door een bedrijfsovername’ op 13 november. Na het volgen van dit seminar kunnen deelnemers zich gedegen voorbereiden op een koopstart.

Als koopstarter komen er veel vragen naar boven. Te denken is aan zaken als ‘Hoe doorzien koopstarters van een bedrijfsovername de voor- en nadelen ten opzichte van het zelf starten?’, of ‘Waar loop je in het overnameproces tegenaan?’.

Ook het interpreteren van de informatie van de verkoper en welke overwegingen kopers maken zijn relevant, maar lastig. De Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland organiseert voor (startende) ondernemers het seminar ‘Starten door een bedrijfsovername’.

Gastspreker Harry Bakker van Bakker Training en Advies behandelt onder andere onderwerpen als het vinden van een verkoper, inzicht in het overnameproces, het vinden en beoordelen van relevante bedrijfsinformatie, financieringsmogelijkheden en inzicht in financiële gegevens van verkopende partijen.

Praktische informatie en aanmelden
Het seminar ‘Starten door bedrijfsovername’ vindt plaats op donderdag 13 november van 13.30 uur – 16.30 uur bij de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, Bolderweg 2, Almere. Deelname bedraagt € 30,- inclusief.
Provincie:
Tag(s):