vrijdag, 19. december 2008 - 22:42

Een zak vuurwerkafval voor een Koewei-on-ice kaartje!

Barneveld

Wie op vrijdag 2 januari 2009 een volle zak vuurwerkafval, minstens een 30 liter zak, inlevert bij één van de verkooppunten van vuurwerk in de gemeente Barneveld ontvangt een kaartje voor Koewei-on-ice. De actie is alleen op vrijdag 2 januari en heeft als doel om zoveel mogelijk vuurwerkafval van straat te krijgen.

Wanneer iedereen die vuurwerk afsteekt het ook weer opruimt, ligt er minder rommel op straat en is de kans op ongelukken met niet afgegaan vuurwerk stukken kleiner.

Dit idee werd aangedragen door de schrijver van een ingezonden brief in de Barneveldse Krant van maandag 15 december. De afzender pleit hier voor een opruimactie waarbij kinderen vuurwerkafval kunnen inleveren in ruil voor een Koewei-on-ice kaartje. De suggestie is opgepakt door de gemeente. Na gesprekken met de vuurwerkverkooppunten en de organisatie van Koewei-on-ice is het mogelijk dat vuurwerkafval bij vier verkooppunten wordt ingeleverd in ruil voor een schaatskaartje. De gemeente zorgt voor afvalcontainers bij de bedrijven en het ophalen van de volle containers.

Koewei-on-ice
Met het kaartje van Koewei-on-ice kan geschaatst worden tot en met 10 januari 2009. Er is een mogelijkheid voor het huren van schaatsen. Meer informatie, o.a. over de openingstijden staat op www.koewei-on-ice.nl.
Provincie:
Tag(s):