vrijdag, 22. februari 2008 - 18:54

Eenzijdig dodelijk verkeersongeval rijksweg A-59

Terheijden

Vrijdagmorgen is omstreeks 05.35 uur een 69-jarige man uit Waalwijk bij een eenzijdig verkeersongeval op rijksweg A-59 om het leven gekomen. Na een rem manoeuvre is zijn bestelauto gaan slingeren. Het voertuig reed de berm in en kwam tegen de afrastering aan. Daarbij ging de bestelauto enkele keren over de kop. Omstanders hebben direct hulp verleend en het slachtoffer gereanimeerd. Dit mocht echter niet meer baten.

Een getuige verklaarde aan de politie dat hij samen met twee collega's die hij had opgehaald over rijksweg A-59 reed in de richting van de rijksweg A-16. Hij zag dat voor hen een witte bestelauto reed. Op een gegeven moment remde voor die bestelauto een auto. Hierna remde de bestuurder van de witte Combo ook. Dat zag de getuige aan de remlichten. Hij zag meteen dat de bestelauto begon te slingeren en naar rechts schoot. Kennelijk was de bestuurder de macht over het stuur verloren.

Het voertuig reed de berm in tegen de afrastering en tegen een verhoging op. Hierop ging de auto zijdelings enkele keren over het dak. De getuige belde direct 112 en sloeg alarm. Samen met zijn collega's stapte hij uit om hulp te verlenen. Zij zagen dat de bestuurder van de bestelauto er slecht aan toe was. Enkele omstanders hebben het slachtoffer uit het voertuig gehaald. Zij legden hem in de berm en gingen over tot reanimatie. De man is echter aan zijn verwondingen overleden.

Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Vanwege het ongeval werd één rijstrook tijdelijk afgezet. Dit leidde tot een file van circa 3 km.
Provincie:
Tag(s):