zondag, 14. december 2008 - 13:05

Eenzijdig ongeval door mogelijk alcoholgebruik

Almelo

De politie Twente heeft zaterdag 13 december het rijbewijs en het kentekenbewijs ingevorderd van een 51-jarige Almeloër omdat hij vermoedelijk door alcoholgebruik zijn auto niet onder controle had en daardoor tegen een vangrail is gereden. Dit heeft de politie zaterdag laten weten.

Zaterdagmiddag 13 december omstreeks 14.30 uur krijgt de politie melding van een eenzijdig ongeval op de Nijreessingel in Almelo.
Ter plaatse zagen de agenten een auto aan de verkeerde zijde van de weg tegen een vangrail staan. De auto was behoorlijk beschadigd maar de bestuurder was ongedeerd.

Toeb zij de bestuurder aanspraken en hem vroegen naar de toedracht roken zij alcohollucht. Nadat de man had geblazen werd duidelijk dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Het lukte de bestuurder, een 51-jarige man uit Almelo, niet om aan het bureau de ademanalyse te voltooien. Daarom is een bloedproef afgenomen.

Ook heeft hij verklaard dat hij op de Nijreessingel zijn autoradio bediende en te laat zag dat het verkeer voor hem afremde. Om een aanrijding met zijn voorganger te voorkomen is hij uitgeweken en daarbij in de rechterberm gereden.

Bij het corrigeren naar links is hij te ver doorgeschoten en aan de linkerzijde van de weg tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Het rijbewijs van de 51-jarige is ingevorderd, alsmede het kentekendeel van zijn auto. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):